Ideoita

Hurrrrja Halloween helposti!

Kirjoittanut mirkka

Halloween-juhlat on hauska piristys pimeässä syksyssä. Halloween juhlien valmistelussa voi antaa mielikuvituksen lentää. Me keräsimme sinulle helppoja vinkkejä, miten syntyy Halloween herkut ja saat omasta juhlakattauksestasi ”hirveän”, helposti ja nopeasti. Tässä on vaihtoehtoja myös erikoisruokavalioon ja kevyempään herkutteluun.

Halloween herkut: Mandariinikurpitsat

Pikkukurpitsat syntyvät helposti mandariineista. Kuori mandariinit valmiiksi, työnnä mandariinin keskelle puolikas suolatikku ja viimeistele kurpitsat herneenversoilla.

Halloween herkut: Hämähäkkimuffinit

Hurjat hämähäkkimuffinit syntyvät, vaikka kaupan muffineista, mutta jos haluat leipoa muffinit itse, on hyvä pohja tässä:

 • 2 munaa
 • 1 1/2 dl sokeria
 • 1 1/2 tl leivinjauhetta
 • 4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 1 1/2 dl Flora Vanillaa
 • 1 dl sul. margariinia
 • n. 8 mansikkaa
 • 100 g suklaata

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti vaahtoon. Sekoita varovasti. Pilko mansikat ja suklaa pieniksi palasiksi ja lisää flora vanillan ja sulatetun ja jäähdytetyn margariinin kanssa taikinaan. Kääntele taikina sekaisin. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa 10-15 minuuttia (riippuen muffinien koosta).

Kuorrute ja koristelu

 • 2 prk maustamatonta tuorejuustoa
 • 3 rkl tomusokeria
 • pinkkiä karamelliväriä
 • ruskeita ja mustia strösseleitä
 • lakritsanyöriä
 • mini vaahtokarkkeja
 • suklaanappeja
 • sokerikuorrutetta

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi ja levitä muffinsien päälle. Ripsottele strösseleitä pinnalle. Leikkaa lakritsanyöristä sopivan mittaiset jalat hämähäkeille. Viimeiseksi paina vaahtokarkit silmiksi ja kiinnitä suklaanapit vaahtokarkkeihin sokerikuorrutteella.

Nakkisormet

Kammottavat verisormet syntyvät nakeista, ketsupista ja mantelilastuista.

Omenahampaat

Ällöttävät törkyhampaat ovat minivaahtokarkkeja maapähkinävoilla voideltujen omenapalojen välissä. Vinkki: jos haluat vähän vähentää sokeria, osta maapähkinävoi sokerittomana. Sitä on saatavilla nykyään kaikista marketeista.

Vihannesnaama

Hurja vihannesnaama saa lapsetkin napsimaan vihanneksia. Naama syntyy kukkakaalista, tukka porkkanatikuista, suu ja silmät viinirypäleistä, korvat omenan siivuista ja nenä kirsikkatomaatista.

Haamu cake popsit

Herkulliset haamumöykyt on tehty cake-pops -pohjalla.

Näihin tarvitset:

 • 300 g digestive-keksejä
 • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
 • 400 g valkosuklaata
 • 50 g tummaa suklaata

Jauha keksit hienoksi muruksi, sekoita tuorejuusto sekaan. Muotoile massasta haamun muotoisia ”möykkyjä”. Laita nämä pakkaseen jähmettymään. Anna olla pakkasessa muutama tunti. Sulata puolet valkosuklaasta ja dippaa jähmettyneiden möykkyjen alaosa suklaaseen. Laita hetkeksi jähmettymään jääkaappiin. Sulata toinen puoli suklaasta ja dippaa yläpuoli suklaaseen. Lopuksi sulata myös tumma suklaa, kasta hammastikku suklaaseen ja piirrä haamuille silmät.

haamutikkarit

Haamutikkareihin tarvitset pyöreitä tikkareita, nenäliinoja, mustaa nauhaa ja mustan tussin. Laita tikkarin päälle tuplakerros nenäliinaa ettei tikkarin värit loista nenäliinan läpi. Sido tikkarit mustalla nauhalla ja piirrä tikkarille silmät ja suu.

Muumiolyhdyt

Kun Halloween herkut ovat valmiit, on aika kattaa pöytä. Mustan pöytäliinan saat jätesäkeistä. Älä turhaan revi jätesäkkejä vaan laita riittävä määrä jätesäkkejä rinnakkain. Juhlien jälkeen voit käyttää vielä säkit kun niitä ei ole revitty.

Hurjan tunnelman viimeistelee kynttilämuumiot. Kieputa erikokoisten lasipurkkien ympärille sideharsoa ja liimaa purkin kylkeen irtosilmät.

Halloween herkut ja halloween kattaus

Hirveän hauskaa Halloweenia!

Julkaistu 25.10.2016

Tarjouskampanjat

Katso tämän hetkiset kampanjamme ja tarjouksemme. Lisätietoja saat myös myymälöistämme.

Tutustu kampanjoihin

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat paluupostissa koodin, jolla saa 10 % alennuksen kaikista varastotuotteistamme. Koodia voi hyödyntää myös missä tahansa Ideal Keittiöiden myymälässä.