Joulupukin apulaisen vinkit paketointiin ja koristeluun

Kirjoittanut mirkka

Jouluvalmisteluissa voi päästää mielikuvituksen valloilleen. Pakettien ei tarvitse olla täynnä joulupukkeja ja tonttuja ollakseen kuitenkin jouluisia. Keräsimme muutamia vinkkejä miten voit tehdä kauniita paketteja ja koristella joulupöydän helposti. Paljon materiaalia paketteihin ja koristeisiin löytyy kotoa ja metsästä.

Kauniit joulupaketit syntyy kierrättämällä

Yksinkertainen on kaunista. Juuttinaru on itsessään jouluinen, kun paperissa on kaunis kuvio ei paketti kaipaa muita koristuksia. Pakettikortteja on helppo tulostaa itse. Netistä löytyy paljon kivoja kuvia mitä voi tulostaa korttien koristeeksi.

Lahjapaperista jää aina ylimääräisiä suikaleita, nämä  pikkusuikaleet voit hyödyntää seeuraavissa paketeissa koristeena.

Miehekäs paketti syntyy mustalla paperilla. Kanelitanko on kaunis koriste josta tulee mukava jouluinen tuoksu.

Leimasimilla saat nimikoitua paketit hauskasti. Kirjainleimasimia myy muunmuassa Tiger. Kaunis yksinkertainen musta nauha riittää kun pakettia koristaa vielä kaunis huopakuusenkoriste.

Vanhat sanoma- ja aikakausilehdet toimivat myös hienosti paperina. Tässä on käytetty 50-luvun Seura-lehden joulunumeroa. Jos vielä satut löytämään osuvia tekstejä pakettien päälle niin se tekee paketeista mielenkiintoisia ja hauskoja. 

Toisen lahjan kääre kertoo jo vinkkiä paketin sisällöstä. Arvaatko minkä tyyppisestä kirjasta on kyse?

Kaupoista löytyy paljon myös erilaisia koristeteippejä. Niillä voi tehdä pakettien päälle hauskoja kuvioita.

Pienen pojan pakettia koristaa tietenkin autot.

Vanhat lettinauhat voi kierrättää näyttäviksi paketin koristeiksi. Nauhat kannattaa silittää ennen käyttöä niin rusetista tulee kauniimpi. Pinkki nauha sopii hyvin nuoren naisen lahjaan. Kultapaperin kanssa lahjasta tulee todella näyttävä.

Itsetehtyjä lahjoja on aina kiva saada

Joulukinkun kaveriksi kuuluu tietenki sinappi. Itsetehty sinappi on taatusti tarpeellinen lahja.

Viskisinappi

  • 2 dl sinappijauhetta
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl savuista viskiä (Laphroaig)

Sekoita sokeri, sinappijauhe ja kerma keskenään ja siivilöi sekaan kananmunat. Kuumenna kattilassa koko ajan sekoittaen kunnes sinappiseos pulpahtaa pari kertaa, nosta pois liedeltä ja lisää viski. Kaada seos puhtaisiin lasipurkkeihin. Viskisinappi on varmasti mieluinen lahja viskinystävälle.

Yksinkertaisen kaunis joulukattaus

Havut kuuluvat suomalaiseen jouluun. Kuusen lisäksi niitä voi käyttää koristamaan joulupöytää. Lautasliinarenkaat syntyvät helposti juuttinarusta ja koristeeksi riittä pieni havun oksa.

Kynttilät kuuluvat jouluun yhtä olennaisesti kuin havutkin. Hyasintti on kaunis vaikka ei ole puhjennutkaan vielä täyteen kukkaansa.

Ihan aavistus punaista riittää jo tuomaan jouluista ilmettä.

Ihanaa joulun odotusta ja rauhaisaa joulun aikaa!

Julkaistu 19.12.2016

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tarjouskampanjat

Katso tämän hetkiset kampanjamme ja tarjouksemme. Lisätietoja saat myös myymälöistämme.

Tutustu kampanjoihin

Tilaa uutiskirje