Keittiön päivitys

Kirjoittanut mirkka

Tässä keittiörempassa vanha Haagalainen kaksio sai uuden sydämen.

Kaksi erilaista keittiösuunnitelmaa

Suunnittelu alkoi kartoittamalla asiakkaan toivomukset. Toisaalta asiakasta miellytti vanhan talon tyyliä tukeva retro-keittiö, toisaalta tätä aikaa henkivä linjakas kokonaisuus. Päädyttiin tekemään kaksi suunnitelmaa, kahdella täysin toisistaan poikkeavalla tyylillä. Suunnittelijan ja asiakkaan yhteistyöllä saatiin asiakkaalle kaksi eri tyylistä keittiösuunnitelmaa, joista päästiin valitsemaan se mieluisampi vaihtoehto, jota lähdettäisiin kehittämään edelleen. Asiakas mieltyi modernimpaan versioon, joka eleettömyydellään antaa tilaa muullekin sisutukselle.

Moderni suunnitelma
Retro-keittiö

Moderni valkoinen keittiö

Modernia keittiötä lähdettiin rakentamaan puhtaan valkoisilla materiaaleilla: Oveksi valittiin mattavalkoinen Integra-uraovi. Välitilaan laitettiin molemmin puolin Pure White- välitilalasi. Tasot 20mm paksua Nerostein:n Royal White-kivikomposiittia.

Kun koko keittiön materiaalit tulevat valkoisina, niin on hyvä katsoa, että eri materiaalinen valkoiset sävyt toimivat keskenään, kuten tässä kohteessa tehtiin. Värien sävyt vaihtuvat myös valaistuksen mukaan. Jos vaaleat sävyt tuntuvat riitelevän keskenään, turvallisinta on vaihtaa materiaalit alusta saakka selkeästi erivärisiksi.

Ovipinnoissa on usein vaihtoehtoina kiiltävä- tai mattapinta. Mikäli tila on pieni ja siellä on huonosti valoa, voi olla järkevää valita kiiltäväpintainen ovi, sillä se heijastaa valoa. Myymälöistä saa myös usein lainata mallipaloja, jotta materiaaleja ja värejä pääsee katsomaan myös oman kodin valaistuksessa.

Toimiva keittiö

Keittiön toiselle seinälle sijoitettiin niin Electroluxin integroitu tiskikone kuin AEG:n uutuus; integroitu pyykinpesukonekin. Tälle seinustalle sijoitettiin myös Electroluxin viistohiottu induktiotaso sekä mikro + uuniyhdistelmä. Liesituuletin on Savon kaappiin upotettava malli, ja se toimii aktiivihiilisuodattimella. Hana Oraksen ja Allas Stala:n valkoinen kivikomposiitti.

Ennen

Jälkeen

Toiselle seinustalle asiakas toivoi aamupala-asemaa. Tälle seinustalle saatiinkin sellainen hienosti toteutettua, kun toiseen reunaan asettui integroitu jääkaappi-pakastin sekä toiselle puolelle siivouskomero. Aamupala-aseman tason ja yläkaapin väliin jätettiin korkeampi välitila (n.80cm). Yläpuolelle sijoitettiin 60cm syvät ja 70cm korkeat kaapit, alhaalle vetolaatikot, joissa sisävetolaatikot molemmin puolin aterimille ja kapustoille.

Ennen
Jälkeen
Ennen

Jälkeen

Tämän keittiön high lightit:

Vetimettömyys ja vaaleus – antaa muulle sisustukselle tilaa

Ajattomuus

Laatu, kestävät materiaalit -kivitasot, maalatut mdf-ovet, lasinen välitila

Integroidut kodinkoneet – yhteneväiset linjat

Aamupala-asema

Prosessi ja suunnitelma asiakkaan kanssa yhteistyössä

Mikro + uuniyhdistelmä

Välitilalasi

Julkaistu 13.1.2017

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tarjouskampanjat

Katso tämän hetkiset kampanjamme ja tarjouksemme. Lisätietoja saat myös myymälöistämme.

Tutustu kampanjoihin

Tilaa uutiskirje