Kesäkeittiö vie kokin ulos

Kirjoittanut super_keittio

Ruoka maistuu paremmalta ulkona. Asia, josta ei voi kinastella. Kesä on säistä huolimatta aikaa, jollain kokataan tai ainakin syödään ulkosalla. Vapun tienoilla haaveillaan grillien esiin kaivamisesta varastoista ja autotalleista. Kevään ensimmäinen ulkona grillattu makkara maistuu kevät toisensa jälkeen yhtä hyvältä. Vaikka toppatakki yllä. Kesäkeittiö mahdollistaa kokkailun ulkona säistä riippumatta.

Kukin tavallaan

Vaatteiden vähetessä grillattavat herkut monipuolistuvat. Kauppojen lehtihyllyt pursuavat grillausvinkkejä ja tavaratalojen ulkokalustevalikoima houkuttaa omankin ulko-olohuoneen sisustamista. Olipa kyseessä pieni takapihan viherkeidas, idyllinen puutarha vanhoine jalopuineen tai karu kallioranta saaristossa, löytyy grillille oma paikkansa. Toiset grillaavat avotulella, toiset vannovat hiiligrillin nimeen. Kaasulla grillaa ylivoimaisesti suurin joukko. Savustaminen on myös jälleen suosittua. Grilliherkut vaativat rinnalleen raikkaat ja kevyet salaatit. Jälkiruuaksi luonnollisesti mansikkakakkua tai muurinpohjalettuja.

Erilaisia kesäkeittiöitä erilaisiin tarpeisiin

Suomen kesä on tunnetusti säiden puolesta haasteellinen. Haasteeseen olemme vastanneet rakentamalla grilliemme ja grillaajiemme suojaksi kesäkeittiöitä, patioita, tuulensuojia katoksineen. Kukin omien tarpeidensa mukaan. Tänä kesänä aurinkovarjolle on ollut sadekatosta suurempi tarve. Avotuliakin on pitänyt välttää.

Valokatetta, rimoitusta ja säleikköä sulassa sovussa vanhan saarnin varjossa.

Vasara ja nauloja

Kesäkeittiö liitetään useasti kesämökkeihin, koska niissä neliöt ovat yleensä kovin rajalliset. Siellä ulkona oleminen on muutoinkin pääasia. Kesäkeittiöitä saa nykyään ostaa valmiina. Valikoimista löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Pienemmällä budjetilla kannattaa suunnitella huolellisesti ja mitoittaa projekti tarkkaan omia tarpeita vastaavaksi. Facebookin purkutavarakirppikset on oiva paikka bongata rakennustarpeita, myös Idealin Outletista voit tehdä löytöjä. Lisää Idealin Outlet-tuotteita löydät Muuralan Outlet-myymälästä, siellä on vaihtuva valikoima erilaisia kaappeja, hanoja, altaita ja muita tarvikkeita. Ideoita ja vinkkejä kaipaavan kannattaa vierailla Pinterestissä. Tee-se-itse kesäkeittiössä voi hyvän ruuan lisäksi fiilistellä omaa käden jälkeä ja sitä voi muokata vuosien saatossa tarpeiden muuttuessa tai lisäillä pikku juttuja taas seuraavana kesänä.

Aamukahvit kelpaa nauttia tällä terassilla.
Kunnon katokseen voi tuoda vaikka sohvakaluston.
Lapsille oma kesäkeittiö leikkimökin kylkeen.

Loppukesän rapujuhlista selvittyään, kesän taittuessa syksyyn, sitkeimmät meistä eivät luovuta, vaan istuvat iltojaan ulkosalla lämmittimien ja vällyjen alla. Tunnelmoivat kynttilöiden valossa rosvopaistin äärellä.

Kalanperkauspiste ei kaipaa koreilua.

Artikkelin kirjoitti Salon myymälästämme Sanna Alifrosti.

Julkaistu 10.7.2018

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tarjouskampanjat

Katso tämän hetkiset kampanjamme ja tarjouksemme. Lisätietoja saat myös myymälöistämme.

Tutustu kampanjoihin

Tilaa uutiskirje