Syksyiset kurpitsakuppikakut

Kirjoittanut mirkka

Syksyllä mieli halajaa käpertymään sohvannurkkaan teekupposen kanssa ja siihen sivuun on mukava ottaa jotain pientä makeaa. Tässä reseptissä makeus tulee kurpitsasta, banaanista ja vaahterasiirapista, rakenne on juuri sopivan muheva.

Resepti on gluteeniton ja maidoton, eli sopii moneen ruokavalioon.

Ainekset

1 1/2 dl mantelijauhetta
1/2 dl tattarijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1-2 tl kanelia
1-2 tl kardemummaa
1/2 tl vaniljajauhetta (tai 1 tl vaniljasokeria)
2 kypsää banaania
2 kananmunaa
1 1/2 dl kurpitsasosetta
1-2 rkl vaahterasiirappia
ripaus suolaa

Voit joko ostaa valmista kurpitsasosetta tai soseuttaa itse kurpitsan. Kaiverra kurpitsan lihaa uunipellille ja paista uunissa kunnes kurpitsa on pehmeää.

Kurpitsasose blenderissä.
Soseuta kurpitsa joko sauvasekoittimella tai blenderissä.

Sekoita kaikki kuivat aineet yhteen, eli jauhot, leivinjauhe ja mausteet.

Kuivat aineet kulhossa.
Sekoita kuivat aineet kulhossa.

Lisää kurpitsasoseen sekaan banaanit, kananmunat ja vaahterasiirappi. Sekoita joko blenderillä tai sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.

Koko taikina kulhossa.
Kaikki aineet sekoitetaan tasaiseksi massaksi.

Jaa taikina kuppikakkuvuokiin ja paista noin 15 minuuttia 200 asteessa.

Ihania herkutteluhetkiä!

Ps. Muita Halloween reseptejä löydät täältä

Julkaistu 1.11.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tarjouskampanjat

Katso tämän hetkiset kampanjamme ja tarjouksemme. Lisätietoja saat myös myymälöistämme.

Tutustu kampanjoihin

Tilaa uutiskirje