Höyhenenkuva pääsiäismunassa

Helppo ja maukas pääsiäismenu

Kirjoittanut mirkka

Tässä pääsiäismenu sinulle, joka et halua viettää koko pääsiäistä keittiössä, mutta haluat syödä hyvin tinkimättä mausta. Olemme yhdistelleet perinteisiä pääsiäisherkkuja ja uusia makuyhdistelmiä. Annamme ehdotuksen myös klassisen kauniiseen kattaukseen.

Ideaali pääsiäismenu

Tässä pääsiäismenussa on vähän vaikutteita maailmalta, paljon ihania yrttejä ja mausteisia makuja. Valmistamiseen ei pala hermot, eikä liikaa aikaa ja tuloksena on upeissa kevään kirkkaissa väreissä loistava herkkukimara.

Tässä ideaali pääsiäismenu

Appelsiini-kurkumasalaatti

Mausteinen ratatouille

Kreikkalaiset lammaslihapullat

Jogurttikastike

Hedelmäinen pannacottapiiras

Vinkki! Pääsiäismenun valmistus kannattaa aloittaa Hedelmäisestä pannacottapiiraasta, koska se vaatii useamman tunnin hyydyttämisen jääkaapissa.

Appelsiini-kurkumasalaatti

  • 100 g pinaattia
  • 2 appelsiinia
  • 230 g kikherneitä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl suolaa

Sitruunavinegretti:

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria

Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Pieni appelsiini pieniksi lohkoiksi. Sekoita pinaatti ja appelsiini kulhossa.

Valuta kikherneistä neste ja paahda niitä kuivalla pannulla kurkuman ja suolan kanssa, kunnes niiden pinta on kauniin ruskistunut. Anna jäähtyä ja siirry sillä välin valmistamaan vinegrettiä.

Murskaa valkosipuli pieneksi. Sekoita kaikki ainekset yhteen pienessä kulhossa.

Lisää pinaatin ja appelsiinin sekaan kikherneet ja vinegretti. Sekoita ja nauti!

Salaatti jossa pinaattia, appelsiinia ja kikherneitä, maustettu kurkumalla.
Salaatissa yhdistyy pääsiäisen värit ja raikas maku!

Mausteinen ratatouille

Voit valmistaa ratatouillen joko uunissa tai pannulla. Voit myös lisätä muita yrttejä makusi mukaan esim. korianteri sopii hyvin.

  • 4 tomaattia
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punasipuli
  • 1 keltasipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl provence-yrttiseosta
  • yhden sitruunan mehu
  • 1 rkl suolaa

Lisukkeeksi:

  • 2 dl täysjyväjasmiiniriisiä
  • 2 tl suolaa

Hienonna valkosipuli pieneksi. Paloittele kaikki muut vihannekset.

Kuullota sipulit pannulla oliiviöljyssä. Lisää loput kasvikset sekaan ja paista parin minuutin ajan. Lisää tomaattipyree, sitruunamehu ja mausteet. Sekoita kaikki hyvin.

Voit jatkaa kypsentämistä miedolla lämmöllä pannulla puolen tunnin ajan, tai kaataa kaikki uunivuokaan ja kypsentää ratatouillen 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Keitä riisi kypsäksi ja lisää suola. Ruoka tarjotaan lämpimänä.

Kasvisratatouille padassa
Ratatouille lämmittää kylmempänäkin kevätpäivänä.

Kreikkalaiset lammaslihapullat

Yrtit ja lampaan jauheliha tekevät arkisesta ruuasta juhlavan ja mitä parhaiten pääsiäispöytään sopivan pääruuan. Lammaslihapullat voit myöskin valmistaa uunissa tai pannulla. Uunissa pullista tulee vähemmän rasvaisia ja vältyt käryltä.

  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 ½ dl maustamatonta kreikkalaista jugurttia
  • 1 sipuli
  • 2—3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 400 g karitsan tai lampaan jauhelihaa
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • ¼ tl kanelia
  • 1 tl hunajaa
  • ½ dl persiljaa silputtuna
  • ½ dl tuoretta minttua silputtuna
  • 1 kananmuna

Sekoita mantelijauhe ja kreikkalainen jogurtti, anna turvota hetki. Pieni sipuli ja hienonna valkosipuli, kuullota sipuleita hetki pannulla.

Sekoita jauheliha jogurttiseokseen. Lisää mausteet, hunaja ja kananmuna. Lisää lopuksi sipuli ja sekoita taikina hyvin.

Pyörittele lihapullat. Paista joko pannulla oliiviöljyssä tai uunissa grillivastuksen alla 175 asteessa noin 20 minuuttia kunnes lihapullien pinta on kauniin ruskea. Tarjoa jogurttikastikkeen kera.

Lammaspullat kulhossa ja minttujogurttikastike mariskoolissa
Lammaspullat maistuu parhaiten raikkaan jogurttikastikkeen kanssa.

Jogurttikastike

  • 3 dl kreikkalaista jogurttia
  • 2 rkl kuivattua minttua tai 1 dl tuoretta minttusilppua
  • 1 tl hunajaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl omenaviinietikkaa

Mittaa jogurtti kulhoon. Sekoita kaikki mausteet, hunaja ja etikka jogurtin sekaan. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa.

Hedelmäinen pannacottapiirakka

Tämä raikas piirakka kruunaa pääsiäisaterian ja on mukava vaihtoehto perinteisille rahkapiirakoille. Pannacottatäytteen alta paljastuu ihana hedelmäinen sisus.

Pohja:

  • 300 g tummia täytekeksejä (esim. Domino tai Oreo)
  • 85 g voita

Täyte:

  • 1 tlk aprikoosinpuolikkaita
  • 1 tlk mangoviipaleita
  • 5 dl kuohukermaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • 2 dl hyytelösokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeeksi:

  • persikan puolikkaita
  • muutamia keksejä
  • valkosuklaata

Murskaa keksit tehosekoittimessa tai käsin kaulimen avulla. Sulata voi, Sekoita keksimurujen joukkoon voisula ja painele seos piirakkavuoan (n. 26 cm) pohjalle. Laita jääkaappiin kovettumaan.

Pieni täytteen hedelmäviipaleet ja asettele kovettuneen piirakkapohjan päälle.

Mittaa kerma, maito ja hyytelösokeri kattilaan, lisää vaniljasokeri. Kiehauta seos nopeasti. Jäähdytä seosta, niin että se muuttuu paksummaksi. Voit nopeuttaa jäähtymistä kylmällä vesihauteella. Jos seos muuttuu liian paksuksi sen voi notkistaa kuumentamalla uudestaan.

Kaada jäähtynyt täyte piirakkapohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia.

Koristele persikan ja täytekeksien puolikkailla, sekä sulatetulla valkosuklaalla.

Pannacottapiirakka koristeena persikanpuolikkaita ja Domino-keksejä
Pannacottapiirakka on ihanan raikas.

Pääsiäiskattauksessa voit hyödyntää luontoa

Pääsiäispöytään kuuluvat luontevasti pajunkissat ja oksat. Jos kotoasi löytyy maljakosta pähkinäpuun oksia, voi ne nostella pöydän keskelle. Kevään ihania kukkia on helmihyasintit ja nykyään myös perinteiset hyasintit, joita löytyy kauniissa keväisissä väreissä, keltaisena ja oranssina.

Kattaus jossa kaikki ruokalajit, helmihyasintteja, keltainen hyasintti, pähkinäpuun oksia.
Kattauksessa on luonnonläheiset värit.

Juhlavuutta kattaukseen tuo kankaiset lautasliinat. Kieritimme lautasliinojen ympärille puunauhaa ja väliin pujotettiin pajunkissa. Lasinalusina toimii kauniit seinälaatat.

Kattaus missä pajunkissa kankaisen lautasliinan päällä, pääsiäismuna, pähkinäpuun oksa.
Pellavapöytäliina antaa kauniin pohjan kattaukselle. Pääsiäinen on hyvä syy kaivaa esiin kankaiset lautasliinat.

Toivottavasti pääsiäismenu antoi sinulle helpotusta pääsiäisen ruokalistan suunnitteluun.

Ihanaa pääsiäistä!

Julkaistu 6.4.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tarjouskampanjat

Katso tämän hetkiset kampanjamme ja tarjouksemme. Lisätietoja saat myös myymälöistämme.

Tutustu kampanjoihin

Tilaa uutiskirje