Helppo vappubrunssi kotona

Kirjoittanut mirkka

Vappubrunssi valmistuu helposti kotona, eikä silti mausta tai juhlavuudesta tarvitse tinkiä. Kokosimme tähän menun helppoon vappubrunssiin!

Vappubrunssin menu

Vappubrunssiin ei tarvitse montaa ja monimutkaista ruokalajia, jotka jäävät jääkaappiin pyörimään. Simppelit ja laadukkaat ruoat korvaavat määrän.

  • Avokadoperunsalaatti
  • Uppomunat
  • Porkkanasämpylät
  • Toffeepopcorn-kupit

Avokadoperunasalaatti

Avokadoperunasalaatti on ihanan raikas vaihtoehto perinteiselle perunasalaatille. Tämä sopii myös maitoallergiselle.

10 perunaa
2 avokadoa
2 rkl sitruunamehua
2 tl suolaa
mustapippuria
1 paprika
1 punasipuli
(tuoretta korianteria)

Pese, kuori, keitä ja jäähdytä perunat. Muussaa avokadon sisukset kulhossa. Lisää avokadon joukkoon sitruunamehu, suola ja pippuri. Pieni paprika ja punasipuli pieniksi kuutioiksi ja sekoita avokadotahnan joukkoon. Pieni perunat myös kuutioiksi ja sekoittele muiden ainesten joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan suolaa ja pippuria.

Koristele yrteillä esim. korianterilla ja tarjoile viileänä.

Porkkanasämpylät

Hauskan keväisen ilmeen porkkanasämpylöihin saa, kun leipoo ne kukan muotoon.

3 dl hienoa porkkanaraastetta (n. 3 porkkanaa)
8 dl vehnäjauhoja
3 dl ruisjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 ps kuivahiivaa
2 tl suolaa
5 dl kevytmaitoa (tai vettä/kasvimaitoa)
½ dl rypsiöljyä
2 rkl tummaa siirappia (tai hunajaa/sokeria)
päälle pellavansiemeniä.

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa kuivahiiva mukaan lukien. Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (42 astetta). Sekoita kuivien aineiden joukkoon maito, porkkanaraaste, öljy ja siirappi.

Anna kohota liinalla peitettynä noin tunti.

Pyörittele taikinasta sämpylät ja asettele sämpylät kukan muotoon vuokaan (vuoan halkaisija 26 cm). Taikinasta jää muutama ylimääräinen sämpylä.

Anna leivän kohota liinan alla 15-20 minuuttia. Voitele pinta munalla. Ripottele kukan keskustaan pellavansiemeniä.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia

Uppomunat

Uppomunat ei ole ollenkaan niin vaikeita valmistaa kuin yleisesti luullaan. Haastamme sinut kokeilemaan!

Tarvitset vain munia ja etikkaa, ja vähän suolaa munan päälle ripoteltavaksi.

Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi ja lorauta sekaan noin teelusikallinen väkiviinaetikkaa.

Riko huoneenlämpöinen muna kuppiin tai lasiin. Pyöräytä vettä kattilassa, niin että saat aikaiseksi pyörteen ja kaada muna kupista varovasti kattilaan. Keitä munaa noin 4 minuuttia jos haluat, että keltuainen jää vähän löysäksi. Jos haluat kiinteämmän munan jatka keittämistä vielä muutama minuutti.

Nosta muna varovasti kauhalla lautaselle, ripsauta suolaa päälle ja nauti.

Toffee popcorn -kupit

Toffee popcornit on hyvä vaihtoehto perinteisille vappuherkuille. Helppo ja nopea valmistaa.

1 dl pop cornia
2 rkl rypsiöljyä
2 dl sokeria
50 g voita
½ dl siirappia

Kuumenna öljy paksupohjaisessa, isossa, kannellisessa kattilassa. 

Lisää pop cornit. Sulje kattilan kansi. Kun jyvät alkavat poksahdella, alenna hieman lämpöä. Ravista muutama kerta. Kun poksahtelu loppuu, ovat pop cornit valmistuneet. Kaada isoon kulhoon.

Mittaa sokeri teräskattilaan. Sulata sokeri koko ajan sekoittaen ja paahda kullankeltaiseksi. Nosta kattila liedeltä.

Lisää voi ja siirappi. Nosta takaisin liedelle ja sekoita, kunnes seos on tasaista.

Lisää seos pop cornien joukkoon ja sekoita. Annostele pop cornit vuokiin tai pieniin kuppeihin. Anna kuivahtaa huoneenlämmössä. Nautiskele vappusiman kanssa.

Hyvää ja maukasta vappua kaikille!

Julkaistu 29.4.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tarjouskampanjat

Katso tämän hetkiset kampanjamme ja tarjouksemme. Lisätietoja saat myös myymälöistämme.

Tutustu kampanjoihin

Tilaa uutiskirje