Takuu ja hoito-ohjeet

Ideal Keittiöt tarjoaa tuotteilleen 25 vuoden takuun! Kurkkaa lisää takuusta täältä. Takuun varmistamiseksi tuotteita tulee kuitenkin huoltaa oikein. Näin myös tuotteiden käyttöikä pitenee, ja saat nauttia unelmiesi keittiöstä pidempään! Tältä sivulta löydätkin myös hoito-ohjeet tuotteillemme. Voit myös aina kääntyä oman myyjäsi puoleen, jos et ole varma, miten tuotettasi kuuluisi hoitaa tai huoltaa.

Joskus tuotteessa voi myös olla virhe. Jos sinulle tulee pulmia tilauksesi tai tuotteidesi kanssa, löydät tästä ohjeet reklamaatioon.

25 VUODEN TAKUU

MITÄ TAKUU KATTAA?

Takuu on voimassa Suomessa 17.1.2024 jälkeen ostetuille kalustetilauksille. Ideal Keittiöt Oy antaa toimittamilleen oville, rungoille, tasoille ja mekanismeille 25 vuoden materiaali- ja valmistusvirhetakuun. Asennustyöllä on 2 vuoden takuu. Kodinkoneissa, hanoissa, altaissa ja liukuovikomeroissa noudatamme valmistajan takuuehtoja. Asiakas tekee kodinkoneiden reklamaatiot suoraan valmistajalle. Takuu on voimassa vain yksityiskäytössä. Takuuaika alkaa ostohetkestä.

TAKUUN RAJOITUKSET

Takuu ei kata tuotteita, jotka ovat ulkotiloissa, kosteissa, tai kylmissä tiloissa (esim. talvikylmät mökit). Takuu ei myöskään kata iskuista tai onnettomuuksista johtuvia vikoja, normaalia kulumista, naarmuja, viiltoja tai lämpö- ja kosteusvaurioita. Takuu ei kata tuotteita, jotka on asennettu tai koottu väärin tai asennusohjeiden vastaisesti, joita on säilytetty väärin, käytetty käyttöohjeiden vastaisesti, virheellisesti tai epäasianmukaisesti, muunneltu, puhdistettu väärällä tavalla tai hoito-ohjeiden vastaisesti. Hoito-ohjeet ovat tulostettavissa nettisivuiltamme. Takuu ei koske tuotteen huonontumista tapaturman johdosta, tavaran vääränlaisesta käsittelystä tai muusta asiakkaan puolella olevasta seikasta.

ONGELMATILANTEET

Mahdollisissa ongelmatilanteissa ota yhteyttä omaan Ideal-myyjääsi. Tutkimme tuotteen ja ratkaisemme, kuuluuko vika takuun piiriin. Mikäli takuu kattaa vian, harkintamme perusteella korjautamme sen tai vaihdamme tuotteen samanlaiseen tai vastaavaan tuotteeseen, jos samanlaista ei ole saatavilla. Vialliset tai väärin toimitetut osat ovat Ideal-yrityksen omaisuutta, ethän siis heitä niitä pois tai asenna niitä ilman lupaamme. Kodinkoneiden reklamaatiotilanteissa ole suoraan yhteydessä kodinkonevalmistajaan.

Reklamaatiotilanteessa

Aina kaikki ei mene niin kuin pitäisi, vaikka yrittäisi parhaansa. Jos havaitset tilauksessasi jotakin reklamoitavaa, toimithan seuraavien ohjeiden mukaisesti.

KULJETUSVAURIO

Kuljetusvauriolla tarkoitetaan sitä, että tuote vaurioituu kuljetuksen aikana. Jos olet tilannut tuotteet kotiinkuljetuksella, on kuljetus vakuutettu ja voit pyytää korvaava tuotetta veloituksetta ottamalla yhteyttä omaan myyjääsi. Toimituksen vastaanottajan on tarkistettava lähetys ja reklamoitava mahdollisista ulkoisista vaurioista kuljettajalle vastaanottamisen yhteydessä. Näkyvät kuljetusvauriota tulee mainita myös allekirjoitettavassa kuormakirjassa varaumana. Huomioithan, että kuljetusvauriosta täytyy reklamoida 5 päivän sisällä tuotteiden saapumisesta. Avaathan ja tarkistathan kaikki saapuneet tuotteet siis mahdollisimman pikaisesti niiden saapumisen jälkeen.

Jos olet valinnut toimitustavaksesi noudon, olet itse vastuussa mahdollisista kuljetusvaurioista. Tarkistathan tuotteet siis tarkasti noudon yhteydessä. Omassa kuljetuksessa syntyneestä kuljetusvauriosta voit saada korvaavan tuotteen omakustanteisesti ottamalla yhteyttä omaan myyjääsi.

TUOTTEEN VIRHE

Tuotteen virheellä tarkoitetaan kaikkia muita tuotteen sellaisia virheitä, jotka eivät ole kuljetusvaurioita. Huomioithan, että luonnonmateriaalien normaalia vaihtelua värin, kuvioinnin ja puun kypsyyden suhteen ei pidetä tavaran virheenä tai perustana reklamaatiolle. Jos tuotteessa on virhe, olet saanut väärän tuotteen tai tuote puuttuu toimituksestasi, ota yhteyttä omaan myyjääsi. Muistathan, että reklamaatio tulee aina tehdä mahdollisimman pikaisesti virheen havaitsemisesta ja aina viimeistään kahden kuukauden kuluessa.

KODINKONEIDEN REKLAMAATIOT

Kodinkoneiden reklamaatiot tehdään aina ensisijaisesti kodinkonevalmistajalle. Voit kuitenkin aina pyytää apua myyjältäsi jos et tiedä, miten toimia.

  • Electroluxin ja AEG:n kodinkoneiden takuu- ja huolto-ohjeet sekä reklamaatiot. Voit myös soittaa 09 856 36000.
  • Upon kodinkoneiden takuu- ja huolto-ohjeet. Voit myös soittaa 09 503 301. Reklamaatiot service.finland@gorenje.com

HUOMIOITAVAA

Älä koskaan asenna vaurioitunutta tai virheellistä tuotetta, sillä asennettu tuote katsotaan hyväksytyksi.

Epäselvissä tilanteissa ole aina yhteydessä myyjääsi. Myös asiakaspalvelumme (asiakaspalvelu@idealkeittiot.fi) on apunasi. Muista myös lukea ennen tilausta ja reklamaation tekoa tarkasti sopimus- ja toimitusehtomme.

Kalusteiden hoito-ohjeet

Oikein hoidettuina kalusteet pysyvät hyvinä pitkään! Jos apu ei löydy tältä sivustolta, ota yhteyttä Ideal-myyjääsi. Teemme aina parhaamme, jotta jokainen voisi olla tyytyväinen meiltä hankkimaansa kalustekokonaisuuteen.

1. MAALATUT, LAKATUT JA KALVO-OVET

Oven tahriintuessa pyyhi lika pois pehmeällä, kostealla liinalla kevyesti pyyhkien. Jos tahra ei lähde pelkällä vedellä, lisää liinaan puhdistusainetta. Suihkuta puhdistusaine puhtaaseen siivousliinaan tai kostuta siivousliina muulla tavalla. Pyyhi lopuksi pinta puhtaaksi puhtaaseen veteen kostutetulla liinalla ja kuivaa lopuksi puhtaalla ja kuivalla liinalla. Kalusteovet voidaan puhdistaa yleisillä kodin puhdistusaineilla. Älä käytä kiehuvaa vettä puhdistuksessa. Hankaavien aineiden ja orgaanisten liuotteiden käyttö on kielletty. Ovi voi vahingoittua ollessaan kosketuksissa erittäin kuumiin kappaleisiin, kuten kuumiin kattiloihin tai paistinpannuihin. Ovea ei saa altistaa juoksevalle vedelle esim. asennettaessa tuotetta kosteisiin tiloihin. Kosteisiin tiloihin suositellaan asennettavaksi kalvopinnoitteinen ovi.

Kalvopinnoitettujen ovien lämmönkesto. Kestää SFS-standardien, EN-standardien ja DIN-normien kalusteoville asettamat vaatimukset. Kalvo-ovien lämmönkesto on -40°C – +80°C, hetkellisesti yli 100°C. Kalusteovet voi asentaa kylmiin tiloihin, ei kuitenkaan paikkaan missä lämpötila laskee alle -40°C. Uunin rungon ulkolämpötila on syytä tarkistaa asennuksen yhteydessä. Jos rungon lämpötila nousee yli kalusteovien suositusrajojen, asennuksessa on käytettävä lämpösuojalistoja.

Käsittely. MDF-kalusteovien varastoinnille ei ole mitään erityisvaatimuksia. Ovia ei kuitenkaan saa altistaa kosteudelle. Ovia käsitellessä on oltava aina varovainen ja huolellinen. MDF-kalusteovi on herkkä kolhuille, erityisesti kulmissa ja reunaosissa. Vedin- ja sarananreikiä tehdessä kiinnitä huomiota työalustan puhtauteen. Alustan roskat aiheuttavat helposti naarmuja oven pintaan. Erityistä tarkkaavaisuutta on noudatettava lakattujen ovien käsittelyssä. Kalvo-ovissa on poistettava suojakalvo. Vähäisiä kulumisesta tai kolhuista aiheutuneita maalivirheitä on mahdollista korjata paikkamaalilla. Maalipinnan rikkoutuessa levyyn asti ovi on erittäin altis kosteudelle. Jos kalvopintaovi rikkoontuu, sitä ei voi enää paikata. Näissä tapauksissa suosittelemme uuden oven hankintaa.

Hävittäminen. Ovet voidaan kierrättää, hävitettävä kuitenkin virallisten määräysten mukaisesti. Kalvo-ovissa, poltettaessa matalassa lämpötilassa, kloorivedyn muodostuminen on mahdollista, joten polttamista ei suositella kotioloissa. Myöskään maaliovia ei suositella poltettavaksi kotioloissa. PVC-kalvo kuuluu muovijätteisiin.

2. RUNKO-OSIEN JA MELAMIINIPINTAISTEN OVIEN HUOLTO JA HOITO-OHJEET

Runko-osien, sivujen, pohjan, katon, hyllyjen ja sokkelin sekä useiden ovien pintamateriaali on melamiini. Runkojen taustalevyt ovat maalatut. Kylpyhuonekalusteiden ja astiakaapin sivut on kosteudenkestävää, melamiinipintaista lastulevyä.

Pyyhi kaappien rungot, ovet/etusarjat, hyllylevyt ja muut puupinnat pehmeällä, kostealla liinalla. Tarvittaessa voit käyttää mietoa puhdistusainetta. Käytä vain keittiösi materiaaleille soveltuvia neutraaleita astianpesuaineita (PH6-8) tai heikosti emäksisiä puhdistusaineita (PH6-8), esim. mäntysaippuaa, joka annostellaan veteen. Älä käytä puhdistusaineita, jotka sisältävät ammoniakkia, alkoholia, valkaisuainetta tai hankaavia ainesosia. Pyyhi osat lopuksi puhtaa- seen veteen kostutetulla liinalla ja kuivaa puhtaalla ja kuivalla liinalla. Jos pinnoille roiskuu tai kaatuu jotakin, kuivaa pinta välittömästi. Neste ei saa jäädä seisomaan pinnalle. Muista pyyhkiä myös pöytäkaappien alapinta ja ovien reunat.

Älä sijoita esim. kahvin- tai vedenkeitintä niin, että niistä nouseva vesihöyry tiivistyy seinäkaappien ja ovien alapintaan. Älä myöskään avaa astianpesukoneen luukkua heti pesuohjelman päätyttyä, sillä koneesta nousevat lämpö ja kosteus voivat imeytyä työtasoon tai oviin, jolloin ne turpoavat.

3. LAMINAATTITASOJEN OMINAISUUDET JA HOITO-OHJEET

Laminaattitason lastulevyrunko ei sisällä haitallisia määriä formaldehydejä. Laminaattitason pinnasta ei irtoa mitään haitallisia aineita. Taso kestää kodin puhdistamiseen tarkoitettuja kemikaaleja ja niiden käyttöä. Taso ei kestä hankaavia/hiovia puhdistusaineita eikä kovaa mekaanista puhdistusta, esim. teräsvillaa. Puhdista tasot kuten muutkin kalustepinnat, mutta jos tahra on vaikea, voidaan se poistaa laminaattipinnalta talousspriihin, asetoniin tai tinneriin kostutetulla siivouspyyhkeellä pyyhkäisten, ei hangaten. Taso ei kestä naarmuttamista terävillä esineillä. Tasoa ei voida käyttää leikkuualustana. Taso ei kestä sille laskettuja kuumia kattiloita, leivinpeltejä tai kuumenevia kodinkoneita. Käytä aina pannunalusia suojataksesi työtason pintaa. Kun työtasoon tulee upotettava pesuallas tai liitostyöstö, kosteuden pääsy kansirakenteisiin on ehdottomasti estettävä esim. silikonimassalla. Muista aina kuivata tasolle roiskuvat/tippuvat nesteet (vesi, kahvi, kastikkeet jne.). Muista puhdistaa pinnat huolellisesti säännöllisin ajoin, siten pidät tasot kuin “uusina”.

Muista tarkastaa säännöllisesti tasojen ja seinän pystypintojen saumassa oleva silikonimassan kunto. Tarvittaessa poista vanha massa ja korvaa se uudella silikonimassalla. Jos huomaat tasoissa joitain muutoksia tai vikoja, puutu niihin heti ja korjauta ne tarvittaessa. Näin ehkäiset vakavammat ongelmat. Älä avaa astianpesukoneen luukkua heti pesuohjelman päätyttyä, sillä koneesta nousevat lämpö ja kosteus voivat imeytyä työtasoon tai oviin, jolloin ne turpoavat.

4. MASSIIVIPUUTASOJEN VASTAANOTTO, OMINAISUUDET JA HOITO-OHJEET

Vastaanotto. Pyydämme sinua tarkistamaan, ettei tuotteessa ole mitään näkyviä vaurioita heti vastaanotettuasi tavaran. Huomiota tulee erityisesti kiinnittää kulmiin, reunoihin ja pintaan. Näitä työtasoja koskevat reklamaatiot on tehtävä välittömästi tai viimeistään viiden päivän sisällä vastaanotosta ja aina ennen asennusta. Asennetun työtason katsomme olevan hyväksytty. Näin ollen näkyvät viat ja/tai vauriot katsotaan syntyneeksi asennuksen yhteydessä eivätkä ne oikeuta vaatimaan korjausta takuuna. (Emme vastaa asennetun työtason purkamisesta ja/tai uuden tason asentamisesta). Pienet halkeamat ovat luonnollinen osa massiivipuuta eivätkä oikeuta reklamaatioon.

Käsittely. Suojamuovissa oleva puutaso on käsittelemätön. Kun suojamuovi poistetaan ja tasoja sahataan tai työstetään, tasot tulee välittömästi käsitellä joka puolelta (myös päät). Käsittely tehdään öljyvahalla, esim. OsmoColor TopOililla. Ennen asennusta tasot on säilytettävä huoneenlämmössä asennusolosuhteissa vähintään 12 tuntia, jotta ne saavuttavat tasapainokosteuden. Käsiteltävän pinnan tulee olla kuiva ja puhdas. Öljykäsittelyä varten sopiva hiontakarkeus on 150. Puhdista levy hionta- tai muusta pölystä kuivalla liinalla tai harjaamalla. Puulevyt tulee öljytä sekä ylä- että alapinnaltaan muodon- muutosten välttämiseksi. Kupertunut levy ei palaudu ennalleen. Kaikki poikkileikkauspinnat tulee käsitellä (levyn päät, allasaukot ja muut läpiviennit). Kun työtason öljytty pinta alkaa käytössä kulua ja vesi ei pisaroidu pinnalle tyypillisellä tavalla, käsittele työtaso uudelleen esim. OsmoColor TopOililla. Ensisijaisesti suosittelemme uusintaöljyämiseen tuotetta, jolla alkuperäinen pinta on viimeistelty.

Asennus. Asennuksessa on huomioitava tasojen mahdollinen liikkuminen. Seinän ja tason väliin on jätettävä 3-5 millin “elämisrako”. Tasojen kiinnitys on suoritettava “väljästi” siten, että ilmankosteuden muutosten aiheuttama puun turpoaminen ja kutistuminen on mahdollista. Poraa kaapin sidelistoihin tai asennuskulmiin ruuviin nähden väljät reiät ja käytä tarvittaessa aluslevyjä ruuvin kannan alla. Älä kiristä ruuveja liikaa, että elämisliike on mahdollinen. Käytä altaiden tiivistykseen silikoni- tai liimamassaa tason ja altaan välisen sauman tiivistämisessä.

Hoito. Päivittäiseen pyyhkimiseen sopii nihkeä siivousliina. Tarvittaessa voi käyttää mietoa neutraalia pesuaineliuosta. Sopivia pesuaineita ovat esim. tavalliset astianpesuaineet. Öljykäsittely muuttaa puun alkuperäistä väriä. Keittiökalusteiden takuu ei vastaa pintakäsittelemättömissä puutasoissa esille tulevista vioista. Puupinnat eivät kestä kovaa kuumuutta. Älä laske tasolle kuumia kattiloita, uunipeltejä tai kotitalouslaitteita, jotka kehittävät voimakkaasti lämpöä. Voimakkaan lämmön vaikutuksesta puutasosta voi lähteä väriä tai se voi jopa haljeta.

5. METALLIVETIMIEN, LEIKKUULAUTOJEN, ASTIANKUIVAUSRITILÖIDEN, LANKAKORIEN KULMA- JA NURKKAKAAPPIEN KARUSELLIEN JA JÄTEVAUNUJEN PUHDISTUS

Puhdistetaan neutraalilla puhdistusaineella ja kostealla liinalla kevyesti pyyhkien.

6. POSLIINIALTAIDEN PUHDISTUS

Puhdistetaan neutraaleilla yleispesuaineilla ja siivoukseen tarkoitetuilla sienillä ja harjoilla. Altaiden puhdistukseen ei saa käyttää mitään hankaavia pesuaineita tai -välineitä.

7. VALUMARMORIALTAIDEN JA -ALLASTASOJEN PUHDISTUS JA HOITO

Puhdistetaan neutraaleilla yleispesuaineilla, mutta ne kestävät pinttyneemmän lian puhdistuksessa myös tinnerin, tärpätin ja asetonin käytön. Tällöin allas/allastason pinta on kuitenkin pyyhittävä heti kostealla siivousliinalla, jotta näitä aineita ei jää pitkäksi aikaa tason pintaan. Tällaisen puhdistuksen jälkeen valumarmoriallastason pinnan voi kiillottaa autovahalla. Yleensäkin auton maalipinnan hoitotuotteita voi käyttää valumarmorisen allastason pinnan hoitoon.

8. RUOSTUMATTOMASTA TERÄKSESTÄ VALMISTETUT ALTAIDEN JA TISKIPÖYTIEN PUHDISTUS

Puhdista allas/tiskipöytä aina käytön jälkeen kostealla liinalla tai sienellä. Tarvittaessa voit käyttää pesuainetta, joka ei sisällä hankaavia ainesosia. Huuhtele tiskiallas/tiskipöytä vedellä ja kuivaa sen jälkeen allas kuivalla liinalla, jotta siihen ei syntyisi kalkkitahroja veden kuivuessa. Älä käytä puhdistukseen hankausnestettä, teräsvillaa tai teräviä esineitä, jotka voivat naarmuttaa ruostumatonta teräspintaa. Allas/tiskipöytä voi värjäytyä, jos kostealla pöydällä seisoo pitkään rautaa sisältäviä esineitä, kuten teräsvillaa, valurautaisia esineitä, nauloja tai soraa. Värjäytyminen johtuu tällöin vieraasta materiaalista. Puhdista ja pyyhi allas/tiskipöytä aina pituussuunnassa. Teräspinnan naarmuuntuminen on teräkselle ominaista.

9. LAATIKOSTOJEN JA MUIDEN MAHDOLLISTEN KISKOJEN TOIMINTA

Toimintaa voidaan parantaa käsittelemällä pyörästöt tai liu’ut nestemäisellä silikonilla.

10. SARANAT

Eivät vaadi erityistä huoltoa, riittää kun ne pidetään puhtaina ja kuivina.

11. OVIEN JA ETUSARJOJEN SÄÄDÖT

Suoritetaan säätöruuvien avulla. Ruuvia ei saa kiertää yli säätörajan.

Kysy lisää ›

Tilaa uutiskirje

Varaa suunnitteluaika