Toimitusehdot

Toimitusehtojen noudattaminen

Näitä toimitusehtoja noudatetaan kaikissa Ideal Keittiöt Oy:n (jäljempänä myös ”myyjä”) toimituksissa, ellei kirjallisesti ole muuta sovittu. Ideal Keittiöt Oy:n toimituksessa noudatetaan näiden toimitusehtojen lisäksi rakennuspuusepäntuotteiden kuluttajakaupan yleisiä sopimusehtoja. Rakennuspuusepäntuotteiden kuluttajakaupan yleiset sopimusehdot on tulostettavissa nettisivuiltamme.

Kuljetus ja tavaran vastaanottotarkistus

Kalustetoimituksesta annetaan tilauksen yhteydessä toimitusaika, joka voi poiketa annetusta +/- päivä. Kuljetukset tapahtuvat pääsääntöisesti arkisin klo 8-16. Asiakkaaseen otetaan yhteyttä päivää ennen toimitusta ja ilmoitetaan tarkempi toimituspäivä ja aika. Asiakkaan tai hänen edustajansa tulee olla kuittaamassa kuljetus vastaanotetuksi. Mikäli kukaan ei vastaa kuljettajan yhteydenottoihin, tai ole vastaanottamassa kuormaa, tuotteet palautuvat myyjän varastolle, josta asiakas voi ne noutaa omalla kustannuksellaan tai tilata uuden maksullisen kuljetuksen.

Kalustetoimituksen mukana asiakas saa lähetysluettelon/luettelot. Kalusteiden kiinnitysruuvit ja kiinnitystarvikkeet eivät sisälly toimitukseen.

Ennen kuormakirjan kuittausta asiakkaan tulee tarkastaa saamansa kuorma ulkoisesti, ja merkitä kuormakirjaan mahdollisesti havaitsemansa ulkoiset vauriot.

Kalusteita on käsiteltävä varovasti, ja ne on varastoitava suojattuna kuivassa paikassa. Vastuu kalusteiden mahdollisista vaurioista siirtyy ostajalle tavaran vastaanoton jälkeen.

Kaikkien tuotteiden pakkaukset on avattava ja tarkistettava mahdolliset ei päällepäin havaittavat vauriot, mikäli näin ei toimita 5 päivän sisällä vastaanottamisesta, vastaanottaja ei voi enää reklamoida mahdollisista vaurioista.

Jos on toimittu näiden ohjeiden vastaisesti, jää viallisten tuotteiden korvaamisesta koituvat kulut asiakkaan vastuulle.

Mikäli vastaanotettaessa huomataan näkyvä vaurio on EHDOTTOMASTI tehtävä rahtikirjaan merkintä, jos näin ei toimita vastaanottaja ei voi asiasta reklamoida jälkeenpäin .

Osa oheistuotteista toimitetaan asiakkaalle suoraan valmistajan toimesta. Oheistuotteita ovat mm. kodinkoneet (Upo, Electrolux, AEG).

Kalustekuljetus toimitetaan tilausvahvistuksen mukaan, joko sisäänkannettuna tai pihaan, edellyttäen, että kuorma-autolla on estee-tön pääsy oven eteen (enintään 5 m päähän). Jos tilauksessa on sovittu sisäänkanto, kalusteet kannetaan asunnon ensimmäiseen vapaaseen tilaan, huonekohtaista sisäänkantoa ei suoriteta. Mikäli sisäänkantoa ei ole sovittu kalusteet jätetään pihalle.

Vastaanottaja varmistaa, että kulkureitti on vapaa ja tarvittaessa lattiat on suojattu. Vastaanottajan vastuulla on, että tavarat voi kantaa sisälle työturvallisuuden vaarantumatta. Tuotteiden toimittaminen ahtaisiin tai tavaran / muun omaisuuden rikkoutumisriskin omaaviin tiloihin tapahtuu vastaanottajan vastuulla. Vastaanottaja tarkistaa tuotteiden lukumäärän ja kunnon ennen kuin hän kuittaa toimituksen vastaanotetuksi. Vastaanottaja tekee mahdollisista toimituksessa havaitsemistaan puutteista tai vaurioista merkinnän rahtikirjaan.

Vaurioitunutta tuotetta ei saa asentaa, sillä kuljetusvakuutus ei korvaa asennuksen jälkeisiä näkyviä vaurioita. Kuljetusvakuutuksesta ei korvata ns. välillisiä kustannuksia, kuten esim. ostajan matka- tai asennuskustannuksia.

Mikäli asennustyö tehdään Ideal Keittiöt Oy:n toimesta, suoritetaan lopputarkastus asennustyön valmistuttua. Mikäli lopputarkastuksessa havaitaan mahdollisia puutteita/virheitä, merkitään puutteet/virheet lopputarkastuspöytäkirjaan, ja ne korjataan heti seuraavana vapaana asennusaikana sen jälkeen, kun korvaava tuote on saapunut kohteeseen

Ostajan tarkistus

Ostajan velvollisuus on tarkistaa tuotteet 5 päivän sisällä toimituksesta. Havaitun virheen osalta on reklamoitava myyjää välittömästi siitä, kun ostaja havaitsi virheen tai hänen olisi pitänyt se havaita. Myyjälle on annettava kohtuullinen aika selvittää reklamaatio ja vaihtaa virheelliset tuotteet toisiin. Asennettu tuote katsotaan hyväksytyksi.

Myyjän vastuu voi olla enintään yhtä suuri kuin vahingoittuneen tuotteen arvo. Ostajalla on oikeus vahingonkorvaukseen ainoastaan silloin, kun vahinko on aiheutunut tuotteen virheestä.

Vähäinen puute kuten esim. ovi, sarana tai vastaava käytön kannalta epäolennainen pieni puute, ei oikeuta ostajaa pidättäytymästä maksamasta laskua kokonaisuudessaan. Merkityksellisen puutteellisen tuotteen arvon voi vähentää laskusta, ja suorittaa loppumaksu, kun puutteellinen tuote on toimitettu.

Ideal Keittiöt Oy ei vastaa välillisistä kuluista tai vahingoista. Ostaja vastaa asennuksen yhteydessä tarvittavasta lattioiden, seinien ja rakenteiden suojaamisesta.

Noutotoimitukset ja tilausten varastointi

Tilatut tuotteet on mahdollista noutaa myyjän varastosta. Tilaus tulee noutaa varastosta tilausvahvistuksessa sovittuna päivänä, varaston aukioloaikojen mukaisesti. Mikäli tuotteita ei noudeta varastosta sovittuna ajankohtana, peritään asiakkaalta varastointimaksu noutamattomista tilauksista 200€ (sis. alv%)/ alkava viikko. Varastointimaksu veloitetaan erikseen tilauksen noudon yhteydessä.

Takuu

Takuu on voimassa Suomessa 2.4.2014 jälkeen ostetuille keittiöille. Ideal Keittiöt Oy antaa toimittamiensa kalusteiden saranoille ja mekanismeille 25 vuoden toimivuustakuun. Ovissa ja rungoissa on 25 vuoden materiaali ja valmistusvirhe takuu. Takuu on voimassa vain tuotteen alkuperäiselle ostajalle. Muissa tuotteissa (esim. kodinkoneet, altaat, hanat, liukuovikomerot) takuuaika on 1-2 vuotta (toimittajakohtainen).

Takuu kattaa materiaali- ja valmistusvirheiden aiheuttamat viat toimituspäivästä lähtien. Takuu ei kata virheellisesti säilytettyjä, kasattuja tai virheellisesti käytettyjä tuotteita. Takuu ei ole voimassa, jos tuotetta on muutettu, käytetty virheellisesti tai puhdistettu mahdollisten kunnossapito-ohjeiden vastaisesti , kunnossapito- ja hoito-ohjeet tulostettavissa nettisivuiltamme. Takuu ei kata normaalia kulumista, naarmuja tai leikkuujälkiä, eikä iskusta tai tapaturmasta syntyneitä vaurioita. Takuu ei myöskään ole voimassa, jos tuote on asennettu ulkotiloihin, märkätiloihin tai lämmittämättömiin tiloihin.

Takuu koskee ainoastaan normaalissa kotikäytössä olevia tuotteita. Takuu ei koske tuotteen huonontumista tapaturman johdosta, tavaran vääränlaisesta käsittelystä tai muusta ostajan puolella olevasta seikasta.

Asennusehdot

Näiden ehtojen lisäksi sovellamme asennuksissamme rakennuspuusepäntuotteiden kuluttajakauppaan liittyvien asennustöiden yleisiä sopimusehtoja. Ehdot tulostettavissa nettisivuillamme.

Myyjän antama kalusteasennushinta on sitova, joka perustuu kalusteasennuslaskuriin (kalusteyksikköhinnoittelu).  Asennushintaan voi tulla muutoksia odottamattomista työmaaolosuhteista yms. johtuen, jos kaappeja pitää vaihtaa tai muokata. 

Tarkistusmittauksen suorittaa myyjä tai aliurakoitsija (hinnoiteltu erikseen kalusteasennuslaskuriin). Vaihtoehtoisesti mittauksen voi suorittaa tilaaja, mittavastuu tällöin tilaajalla.  

Kalusteiden asennus tehdään pinnoille, joissa ei saa olla yli 10 mm heittoja kohdassa, johon kalusteet asennetaan. 

Asennuksesta sovittu hinta koskee ainoastaan Ideal Keittiöt Oy:n toimittamia ja kuvassa /tilausvahvistuksessa mainittuja kalusteita, ellei erikseen toisin kirjallisesti sovita. Asennus sisältää vain kalusteasennuslaskurissa kirjatut työt. Erillisveloituksella mm. LVI- ja sähkötyöt.

Muutostyöt

Mikäli asennuksen alkamisen jälkeen asiakas haluaa muuttaa sovittua suunnitelmaa, muutoksesta aiheutuvasta lisätyöstä veloitetaan tuntihinnan mukaan sovitun urakkasumman lisäksi. 

Lopputarkastus

Mikäli asennustyö tehdään Ideal Keittiöt Oy:n toimesta, suoritetaan lopputarkastus asennustyön valmistuttua. Mikäli lopputarkastuksessa havaitaan mahdollisia puutteita/virheitä, merkitään puutteet/virheet lopputarkastuspöytäkirjaan, ja ne korjataan seuraavana vapaana asennusaikana sen jälkeen, kun korvaava tuote on saapunut kohteeseen. 

Tarjouskampanjat

Katso tämän hetkiset kampanjamme ja tarjouksemme. Lisätietoja saat myös myymälöistämme.

Tutustu kampanjoihin

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat paluupostissa koodin, jolla saa 10 % alennuksen kaikista varastotuotteistamme. Koodia voi hyödyntää myös missä tahansa Ideal Keittiöiden myymälässä.