Tervetuloa suunnitteluun!

Täällä kerromme miten voit valmistautua tulevaan suunnitteluaikaasi, jotta suunnitelmat saadaan tehtyä sinulle mahdollisimman jouhevasti ja tarkasti toiveidesi ja tilan mukaan.

Alla on muistilista pääasioista:

  1. Toiveet, tyyli ja käyttö
  2. Tilan mitat
  3. Mahdolliset esteet ja huomioitavat asiat mitoissa
  4. Vesipisteen sijainti
  5. Lieden ja liesituulettimen sijainti sekä malli
  6. Budjetti
  7. Aikataulu

Unelmoi ja fiilistele

Aluksi kannattaa miettiä mitä uusilta kalusteilta toivoo ja miten niitä on tarkoitus käyttää. Pitääkö olla reilusti säilytystilaa vai haluatko paljon tasotilaa? Oletko himoleipuri vai käytkö keittiössä vain lämmittämässä mikroaterian? Tarvitsetko WC:ssä laatikoita vai palveleeko kaapit säilytystarpeitasi? Tarvitsetko vaatekaappiin rekkiä vai koreja?

Kannattaa valmiiksi miettiä myös, millainen kaluste miellyttää silmää ja mikä tyyli sopii muuhun sisustukseen. Malleja keittiöistä, kylpyhuoneista ja säilytysjärjestelmistä löydät sivuiltamme. Jos haluat tarkemmin nähdä valikoimamme, löytyy koko mallisto hinnastoista. Käy tutustumassa näihin!

Voit ottaa suunnitteluun mukaan myös esimerkiksi lehtikuvia unelmiesi ratkaisuista!

Moderni keittiö on arjen luksusta
Olisiko tämä unelmiesi keittiö?

Mitat ja mitoitus

Mittaa seinät mihin kalusteet ovat tulossa. Mitta kannattaa ottaa useammalta eri korkeudelta, varsinkin jos kalusteet tulevat seinästä seinään, näin huomataan mahdolliset seinien vinoudet. Merkkaa myös ikkunoiden sijainnit ja korkeudet, sekä patterit.

Ota ylös keittiön mitoissa missä kohtaa sijaitsee viemäri, lieden paikka sekä mahdollinen liesituulettimen hormi. Aina kaikkia näitä ei voi nähdä ennen kuin vanhat kalusteet on purettu, mutta älä huolehdi siitä vielä tässä vaiheessa. Ne voidaan tarkistaa vielä ennen tilausta.

Liesituulettimesta olisi hyvä tietää myös onko se mahdollisesti omalla putkella ulos puhaltava, aktiivihiilisuodattimella toimiva vai onko se liitetty huippuimuriin. Jos kyseessä on huippuimuriin liitetty tuuletin, olisi hyvä tietää huippuimurin malli.

Kuvaa vanha keittiö ja varsinkin keittiön ongelmakohdat. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa!

Pieni keittiö toimivaksi fiksuilla säilytysratkaisuilla
Liesituulettimissa löytyy runsaasti vaihtoehtoja

Budjetti ja kalusteiden hinta

Ennakkoon on aina hyvä miettiä myös kuinka paljon kalusteisiin on valmis rahaa satsaamaan. Kannattaa muistaa, että keittiö on yksi pitkäaikaisimpia hankintoja mitä teemme elämämme aikana! Siitä on tarkoitus nauttia vuosia ja jopa vuosikymmeniä, joten kannattaa miettiä, että siihen sijoitettu raha tuo sinulle iloa todella pitkäksi aikaa.

Meillä on tarjota sinulle apua hankinnan kustannusten kattamiseen joustavalla Ideal Flex -maksutavalla. Kannattaa käydä tutustumassa sen etuihin etukäteen ja tekemässä hakemus jo ennakkoon.

Hyvän käsityksen kalusteiden hinnoista saat mallistot sivujemme esimerkkiryhmien avulla, niissä kaikissa näkyvät hinnat.

Remontin aikataulu

Mieti valmiiksi milloin tarvitsisit kalusteet ja milloin suunnitelmat pitäisi olla valmiina.

Kalustesuunnitelmat on hyvä tehdä riittävän ajoissa. Remonttikohteessa kannattaa suunnitelma olla valmiina ennen remontin aloitusta. Suunnitelmat kannattaa näyttää jo ennen tilaamista, myös putki- ja sähkömiehelle, joilta voi tulla hyviä huomioita ja vinkkejä suunnitelmaan.

Ota huomioon myös toimitusajat. Ideal Keittiöiden Pro malliston tuotteet on saatavilla hyvinkin nopeasti, mutta jos tilaus sisältää tilaustuotteita voi toimitusaika venyä pidemmäksi (3-7 viikkoa, riippuen tilausttuotteesta).

Jos kyseessä on uudiskohde, voi olla hyvä tehdä kalustesuunnittelu, ennen lopullisia sähkö- ja putkivetoja. Näin ei tarvitse tehdä kompromisseja kalusteissa, jo valmiiksi vedettyjen putkien tai sähköjen vuoksi.

Tarjouskampanjat

Katso tämän hetkiset kampanjamme ja tarjouksemme. Lisätietoja saat myös myymälöistämme.

Tutustu kampanjoihin

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat paluupostissa koodin, jolla saa 10 % alennuksen kaikista varastotuotteistamme. Koodia voi hyödyntää myös missä tahansa Ideal Keittiöiden myymälässä.